fbpx

Derfor elsker de Storelva

Kai Andre Johansen (42) og datteren Mia Johansen (12) flyttet til Kvaløya.  

– Null trafikk, nærhet til skog og mark, fotballbaner og aktiviteter. Det var egentlig litt tilfeldig at vi havnet her, men vi har aldri tvilt ett sekund på det, sier Kai Andre Johansen (42).  

Han er fotballtrener og fotballpappa for datteren Mia, og sammen lever de et aktivt liv med idrett og natur som en viktig del av hverdagen på Kvaløya.

– Det at jeg kan gå 50 meter fra husdøren, kle på meg telemarkski og labbe til fjells, det syntes jeg er helt topp. Samtidig å være så nært byen. Vi hører når det er Buktafestivalen, men samtidig så bor vi midt i naturen. Det gjør jo egentlig alle her på Kvaløya. Alle bor nært lysløypa, alle bor nært Finnlandsfjellet og Rødtind, sier Johansen.

To generasjoner med Kvaløyværinger

Kai Andre er født og oppvokst på Senja, men flyttet til Tromsø for å begynne på videregående.

– Etter militæret var egentlig planen å gå på universitetet i Tromsø og flytte hjem igjen til Senja. Etter studiet kom jo Mia, så det ble til at jeg ble her. Det er jeg veldig glad for nå. Jeg trives godt her i Tromsø, og nå har jeg bodd lengre her i Tromsø enn på Senja. Huset kjøpte vi i 2007, sier han.

Datteren Mia er også veldig fornøyd med husvalget.

– Jeg har mange venner rundt meg, og de er lett tilgjengelig hvis man vil finne på noe. Noen bor rett over veien og noen kan man sykle fem minutter til. Det er også ganske rolig her. Jeg føler meg trygg når jeg er hjemme, forteller Mia.

Aktiv hverdag i naturomgivelser

– Jeg bruker å være på treningssenter før jobb, og Mia har fotballtrening tre ganger i uken, forteller Kai Andre. 

Familien er aktive, og bruker gjerne naturen rett utfor døra til å holde seg i form. På vinteren er det både fotballtreningen og onsdagsrenn. 

– Jeg har spilt på KSK, Kvaløya Sportsklubb, siden jeg var rundt 8-9 år, sier Mia.

– Nå spiller jeg kant. Utenom det går jeg ofte turer, og har nylig meldt meg inn i treningssenter sammen med pappa. Jeg liker å være med venner og være aktiv, men liker jo å slappe av iblant også, ler hun.

 

Får ikke lov å flytte derfra

Som en ekte senjaværing er Kai Andre født og oppvokst i fjære og fjell. Han setter pris på å kunne nyte det samme her i Tromsø. 

– Å ha de samme muligheten i voksenlivet betyr veldig mye. Da jeg flyttet hit var jeg rundt 30 år, og da var det ikke like viktig, men nå blir det viktigere og viktigere for hver dag, sier han. 

– Når jeg blir gammel og grå, og hvis jeg må flytte ut av huset, ser jeg ingen bakdeler ved å finne meg noe annet på Kvaløya.

Mia forteller at hun også kan tenke seg å bo på Kvaløya når hun blir voksen. 

– Men pappa får ikke lov å flytte ut av huset. Jeg kan flytte ut, men han må bli boende, sier hun og smiler opp mot Kai Andre.

Les mer om bydelsprosjektet her.

Meld din interesse for fortløpende informasjon

  Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om dette prosjektet.
  Se personvernpolicy


  Spørsmål? Ta kontakt med våre meglere

  Dag Little
  Dag.little@em1nn.no
  93011511

  Trond Erling Jensen
  Trond-erling.jensen@em1nn.no
  98280882