Rulleskiløype rett ved Storelvtun

Rulleski1.jpg

Kvaløysletta Skilag er godt i gang med byggingen av rulleskianlegget på Storelva Skistadion, rett ved siden av området der det nye boligfeltet «Storelvtun» skal bygges.

Vi har møtt Svein Robertsen, styremedlem i Kvaløysletta Skilag som har vist oss rundt på området.

– Det startet med tre jenter som samlet inn 1.100 kroner og nå er vi i gang med byggingen av ei 2,7 km rulleskiløype her på Storelva Skistadion.

Å få en rullskiløype inn i skianlegget her er en stor sak for Kvaløya skilag, men det er også en viktig sak for Kvaløya-byen og Tromsøs befolkning.

– I fremtiden tenker vi at det skal bli et stort anlegg. Det skal bli et nasjonalt langrennsanlegg, det ligger visjoner og planer om at det skal bygges et skiskytteranlegg og de lenge etterlengtede hoppbakkene i Tromsø skal komme på plass oppe i fjellet her.

– Hvorfor er det nødvendig med et eget anlegg for rulleski?

– Vi ønsker ikke at barn og unge og andre nybegynnere på rulleski skal måtte ta sine første steg ute i hardt trafikkerte veier og områder. De skal være velkommen inn i trygge og gode treningsforhold i denne rulleskiløypa som er bygget for nybegynnere.

Rulleskiløypen er delt inn i tre sløyfer; to av sløyfene er inne på stadionområdet. Den tredje sløyfa rulle nordover mot de nye byggefeltene der det skal etableres 4-500 nye boliger i regi av Storelvtunet.

Simen G. Fangel